En konference over to dage med hver sit selvstændige tema

Oplægsholdere: Lotta Borg Skoglund og Peter Vermeulen

På Københavnerkonferencen har vi afsat en hel dag til hver oplægsholder. Det giver mulighed for virkelig at komme i dybden med et emne, så du som deltager for alvorføler, du får brugbar viden med hjem: Viden, der dagen efter kan bruges i dit arbejde med børn, unge og voksne med særlige udfordringer. 

Kort om indholdet de to dage

Torsdag den 5. maj 2022 underviser Peter Vermeulen. Han er ph.d. i psykologi, forfatter til mere end 15 bøger og kendt som en formidabel oplægsholder.

Peter Vermeulen forklarer i et let og fængslende hverdagssprog, hvordan den “autistiske hjerne” fungerer, idet han sætter fokus på en nedsat sensitivitet i relation til den kontekst, hvori ting sker. Han forklarer, hvordan det traditionelle billede af hjernen som en slags computer hindrer forståelsen af autisme. I hans perspektiv er hjernens egentlige ”trick” at præsentere os for ”smarte gæt”, hvor konteksten spiller en afgørende rolle, når verden analyseres og de mulige handlemuligheder skal afvejes i forhold til hinanden.

Peter byder med sin tilgang på intet mindre end en ny måde at forstå autisme på, for hvad nu, hvis din hjerne ikke er så god til at bruge kontekst men i stedet tænker i absolutter? Hvis den autistiske hjerne ser verden som sort/hvid, hvor der for andre er tale om en verden fuld af gråtoner og nuancer, afhængig af konteksten?

På kurset præsenterer Peter Vermeulen en række eksempler på, hvad dette vil sige og hvilken betydning det har for alle, der arbejder med børn, unge og voksne på autismespektret.

Fredag den 6. maj 2022 underviser den svenske læge, psykiater og forfatter Lotta Borg Skoglund:

Om formiddagen handler det om ADHD hos piger og kvinder. Hvorfor er der mange flere piger og unge kvinder med ADHD, der ikke bliver opdaget i tide i skolerne, og hvordan er deres symptomer og reaktionsmønstre forskellige fra drenges og unge mænds?

Om eftermiddagen sættes der fokus på, hvordan du som fagprofessionel får ”det sorte bælte” i at hjælpe NPF-børn (børn med NeuroPsykiatriske Funktionsnedsættelser i form af diagnoser som autisme og ADHD) i hverdagen. Oplægget vil endvidere give en forståelse for, hvorfor det ofte giver så stor mening at benytte den bredere ”NPF-linse” frem for at fokusere på en specifik diagnose som autisme og ADHD.

Læs mere om indholdet under “Mere om de to dage”.

Deltag den ene eller begge dage 

Du har mulighed for at deltage en af dagene eller begge dage. Der er kursusrabat, hvis man deltager begge dage. Læs mere under Praktiske oplysninger.

Simultantolkning til dansk

Begge oplægsholdere vil blive simultantolket til dansk. Det er en del af kursusprisen, og alle kan få udleveret et sæt høretelefoner ved indgangen, som man så kan bruge efter behov. 


Warning: Use of undefined constant PWP_NAME - assumed 'PWP_NAME' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/xn--kbenhavnerkonferencen-qfc.dk/public_html/wp-content/mu-plugins/mu-plugin.php on line 148

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *